Urheilukalastuksen erikoisliike
Etusivulle
Tuotteet-kalastuskurssit
Sijainti
Perhonsidonta
Puhelin-verkkokauppa
TUOTTEET - Ahven - Hauki - Kuha - Lohi - Taimen

Muuttuneet aukioloajat: lauantait klo 10:00-15:00, arkisin 10:00-18:00!

Vanhojen merkkien lisänä mm. Orvis ja Simms. Sidontaseinä laajenee jatkuvasti. Lähiviikkoina valikoima täydentyy edelleen. Vavat voit koeheittää puistossamme.

Järjestämme perhonheiton opastusta ryhmille yliolantekniikoista aliolantekniikoihin ja kaikkea tältä väliltä. Kysy tarjousta!

Löydät meiltä Buster ym. jerkit ja muutkin haukihemmojen viimeisimmät kotkotukset!


AHVENEN KALASTUS [ylös]

Tuomas Rytkönen

Ahventa kalastetaan heittouistimilla, onkimalla ja pilkkimällä. Ahvenen jigaaja valitsee hyrrä- tai haspelikelan lyhyellä, jäykällä vavalla ja mikrokuitusiimalla. Kesällä lipalla kalastetaan notkeammalla vavalla ja usein monofiilisiimalla. Ahvenen onkija löytää meiltä vavat, onkilaitteet ja elävät syötit myös kalastusvalmiina. Pilkinnässä keskitymme ympärivuotiseen meripilkintään.

HAUEN KALASTUS [ylös]
Veneestä tapahtuva moderni hauen heittokalastus suoritetaan lyhyellä max. 7 jalkaa pitkällä umpijäykällä vavalla sekä paksulla monikuitusiimalla. Täten isoilla koukuilla varustettujen käsialavaappujen, jigien ja spinnerbaittien uittaminen on mahdollisimman helppoa ja koukkujen purevuus tehokasta. Rannalta kalastetaan yli 9 jalkaisella vavalla. Vaihtelevaan kalastukseen valitaan noin 8 jalkainen kompromissivapa.

Hauen perhokalastaja löytää meiltä tarvitsemansa 8-10-luokkaisen siiman kaikilla uppoamisnopeuksilla, siihen sopivan vavan, laajakehäkelan, perukkeet ja perhot.


KUHAN KALASTUS [ylös]

Ari Paataja -

Kuhan kalastus, ja erityisesti tehokkaaksi osoittautunut jigaus, on kasvava laji. Meiltä löydät kaikki tarvitsemasi välineet tähän nopeasti kehittyvään kalastusmuotoon ottipaikkavinkkeineen. 

Vetokalastaja löytää kauden vaaput muotiväreissä. 


LOHEN KALASTUS [ylös]
Lohta kalastetaan isoilla virroilla kahden käden perhovavalla. Kaikki siimatyypit, kahluuvarusteet ja -asusteet sekä kelat kaikissa hintaluokissa kuuluvat valikoimiimme. Myymälästä löydät kattavasti perhot koko kaudelle,  erityistoiveet kahden viikon toimitusajalla. Katso myös perhonsidontaosio

Valikoimissamme myös yhden käden perhokalastusvälineet sekä heittokalastajan vavat, kelat ja siimat.

Arvo Lindström


TAIMENEN KALASTUS [ylös]

Tapio Rantala (kuva Jyrki Karakoski)

Useimmiten taimenen perhokalastaja valitsee 4-7 -luokkaisen kelluvan siiman, siihen sopivan vavan ja kevyen kelan. Taimenen merikalastaja luottaa 7-8 -luokkaiseen vapaan ja usein intermediate-siimaan. Erikoistilanteita varten valikoimissamme on laajalti siimoja. 

Kuulapääpupat, CDC-pinturit, muddlerit, leechit, tinselit ja tsekkilarvat aina saatavilla. 

Myös heittokalastajan himoituimmat taimenlusikat ja minivaaput! 


Valikoimiimme eivät kuulu vetouistelun raskas sarja ja seisovat pyydykset. Vetouistelun osalta suosittelemme  Wobbleria.